T.r.a.s.h. staat bekend om zijn compromisloze voorstellingen, waarin het voortdurend grenzen opzoekt. Vanaf een kruispunt van artistieke disciplines breekt het telkens met traditionele normen van theater en dans. Artistiek leider en choreograaf Kristel van Issum draagt, tezamen met decorontwerper Paul van Weert, een concept uit gebaseerd op de hedendaagse cultuur, de hartslag van onze tijd en het tonten van mensen, hun lichaam, hun worsteling en hun lot.

De rauwe en energieke bewegingstaal stelt zich synchroon aan klassiek georiënteerde live muziek en een specifieke decorstijl. Vanuit een intense verstrengeling van de disciplines dans, performance en muziek maakt T.r.a.s.h. vervreemd en heftig danstheater. T.r.a.s.h. toont mensen en hun conditie in staat van emotionele spanning en de relatie met zijn buitenwereld vanuit een haast duistere invalshoek. T.r.a.s.h. heeft belangstelling voor de krochten en dwaalwegen van de menselijke geest; voor de psyche in de verdrukking; voor de ontmaskering van de persoon; en voor de zoektocht naar de zielenpijn in sociale relaties.

Het dans- en performancegezelschap richt zich op individualiteit en op gevoelens van saamhorigheid en collectiviteit. Er is fascinatie voor onbeheersbaarheid: het instinctieve dat explosief is. Stabiliteit of rust is vaak niet aan de orde. T.r.a.s.h. begeeft zich op het gebied van constructie en deconstructie, verbrokkeling, orde en chaos: T.r.a.s.h. gebruikt de absurditeit als reflectie op individu en maatschappij.

Palmares

- 2006 Kristel van Issum ontvangt de Ad Vinken Prijs van de Stad Tilburg
- 2009 T.r.a.s.h. krijgt de Dansprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds
- 2011 For Tracey wordt verkozen tot beste dansfilm in de categorie Camera
                Reworks op het negende internationale festival Cinedans
- 2012 De voorstelling Safe Absence wordt bekroond met de Magnolia Prijs
                van de Stad Szczecin, Polen
- 2013 T.r.a.s.h. wordt met We must be willing to let go geselecteerd voor de
                Nederlandse Dansdagen, het festival dat de meest belangwekkende
                ontwikkelingen van het brede Nederlandse dansaanbod presenteert.

T.r.a.s.h. wordt structureel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten, Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Tilburg.